Voorzorgsmaatregelen om gonorroe te voorkomen

Seksuele activiteiten zoals sperma, voorvocht en vocht uit de vagina kunnen gonorroe verspreiden. Daarom is de beste manier om gonorroe en andere SOA’s te voorkomen het volledig vermijden van vaginale, anale of orale seks.  De meeste mensen hebben echter wel eens seks in hun leven, waardoor kennis over veiliger seksgebruik van cruciaal belang is. Bovendien vermindert het gebruik van bescherming tijdens seksuele activiteiten het risico op een SOA aanzienlijk. Een andere belangrijke stap bij het handhaven van uw gezondheid is het regelmatig controleren van uw gezondheidstoestand door een SOA test bestellen.

Zowel mannen als vrouwen kunnen ernstige en langdurige gezondheidsproblemen ondervinden als gevolg van onbehandelde gonorroe. Gonorroe kan bij vrouwen de eileiders of de baarmoeder binnendringen, wat leidt tot bekkenontsteking.Buikpijn en koorts zijn enkele van de symptomen, die kunnen variëren van vrij matig tot zeer ernstig. Inwendige abcessen en aanhoudende bekkenpijn kunnen het gevolg zijn. PID kan ook de eileiders zodanig beschadigen dat onvruchtbaarheid ontstaat of de kans op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap toeneemt.

Epididymitis kan de behandeling van gonorroe bij mannen bemoeilijken. In zeldzame gevallen kan dit leiden tot onvruchtbaarheid. Gonorroe kan zich ook verspreiden naar het bloed en resulteren in een diffuse gonokokkeninfectie.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik geen gonorroe naar iemand anders verspreid?

Raak niet in paniek als bij u gonorroe wordt vastgesteld. Er zijn een paar technieken om verspreiding van gonorroe te voorkomen en er is een behandeling voor.

-Informeer alle seksuele partners die u in het verleden of heden hebt gehad dat u gonorroe hebt, zodat zij een gonorroe test kopen en ook behandeld kunnen worden.

-Doe geen seksuele activiteit met iemand voordat uw behandeling volledig is afgerond.

-Voordat u seks heeft met iemand, inclusief uzelf, moeten uw partners ook behandeld worden.

-Het is nog steeds raadzaam om condooms te gebruiken elke keer dat je seks hebt nadat je therapie klaar is en je weer begint met seks.

Het nieuws dat je gonorroe hebt is niet echt prettig. De infectie komt echter zeer veel voor en is behandelbaar, dus probeer je er niet te zelfbewust of angstig over te voelen. U kunt beiden genezen en uw leven hervatten nadat het gesprek is afgelopen.

Conclusie

De beste manier om de verspreiding van gonorroe te voorkomen is veilige seks door het gebruik van condooms tijdens seksuele activiteit. Het is ook belangrijk om u regelmatig te laten testen en uw seksuele partners te informeren als bij u gonorroe is vastgesteld.

 

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.